Skip to main content
Article Detail

Van verkoudheid en griep tot vervuiling: de dagelijkse voordelen van neushygiëne

Naarmate de temperatuur daalt, maken we ons meer zorgen over het oplopen van een verkoudheid of griep. Hoewel deze winterse kwalen niet ernstig hoeven te zijn, kunnen ze zeker een storend effect hebben op uw dagelijkse leven.

Gelukkig kan je de koudste dagen met een gerust hart tegemoet treden door een eenvoudige hygiëneroutine toe te passen, waarvan neusspoeling een essentieel onderdeel kan zijn. Dit artikel vertelt je alles wat je moet weten over het in stand houden van je gezondheidsroutine, hoe je zorg draagt voor je nasale gezondheid en hoe je ziekteverwekkers op afstand kunt houden.

Normal jet NL

Wat is neushygiëne?

Je neus is natuurlijk het primaire orgaan van je ademhalingsstelsel. Bij elke inademing adem je ziekteverwekkers in en het is de taak van jouw neus om ze te filteren door ze in het neusslijmvlies vast te zetten.

Als deze eerste verdedigingslinie is aangetast en er een infectie optreedt, raken je neusholtes op hun beurt geïrriteerd en beginnen ze meer slijm te produceren om van het virus af te komen. Je neus raakt daardoor verstopt of begint te lopen.

Het is verstandig om alles in het werk te stellen om te voorkomen dat de incubatieperiode überhaupt begint. Voorkomen is immers beter dan genezen

De voordelen van dagelijkse neushygiëne

Dankzij de pH-niveaus die zijn aangepast aan jouw neusslijmvlies, zijn de PHYSIOMER® isotone zoutoplossingen veilig voor dagelijks gebruik, zelfs voor jonge kinderen en baby's. Kies uit ons op maat gemaakt assortiment het product dat het beste bij je past en kom met een gerust hart de winter door. 

Een paar manieren waarop de neusspoeling jou ten goede kan komen:

1. Voorkomen van verkoudheid en griep

In de afgelopen jaren hebben de openbare gezondheidsdiensten vaak gewezen op de inefficiëntie van antibiotica bij de behandeling van verkoudheid en griep, aangezien beide veroorzaakt worden door virussen. Twee verschillende stammen van deze microscopische indringers zijn verantwoordelijk voor de verkoudheid en de griep: deze laatste wordt veroorzaakt door het influenzavirus, terwijl de verkoudheid meestal wordt toegeschreven aan rinovirussen.

Hoewel ze onzichtbaar zijn voor het blote oog, zijn deze kiemen zeer besmettelijk. Wanneer een besmette persoon niest, verspreidt deze persoon de virussen die zich in de uitgestoten druppels in de lucht bevinden. Alleen al het feit dat je in de buurt bent wanneer dit gebeurt, kan genoeg zijn om hun verkoudheid of griep op te lopen.

Physiomer_Prevention_Cold

Tijdens de winter moet de natuurlijke afweer van het lichaam harder werken om ziektes het hoofd te bieden, waardoor het belangrijk is om de weerstand een handje te helpen waar je kan. Dagelijks je neus spoelen met een PHYSIOMER® neusspray kan je helpen bij de bestrijding van veelvoorkomende ziekteverwekkers. Het is klinisch bewezen dat onze gesteriliseerde neussprays op basis van onverdund zeewater en rijk aan heilzame oligo-elementen jouw neus bevrijden van ongewenste deeltjes - waardoor het risico op het ontstaan van een aandoening wordt verkleind.

2. Verdediging tegen vervuiling

Uitlaatgassen van auto's, sigarettenrook, irriterende chemicaliën van huishoudelijke producten ... We worden voortdurend gewaarschuwd voor de schadelijke gevolgen die buiten- en binnenvervuiling kunnen hebben, vooral als je al last hebt van longaandoeningen.

Door rekening te houden met de rol die vervuiling speelt bij het verminderen van de weerstand van je lichaam kan je jouw gezondheid vanuit een meer holistische invalshoek benaderen.

Klinische studies hebben aangetoond dat de PHYSIOMER® neussprays ongewenste stoffen zoals stof, rook en andere vervuilende ziekteverwekkers effectief verwijderen en je helpen je normale ademhaling te behouden.

3. Het bereiken van een goede nachtrust

Een loopneus, een verstopte of droge neus kan urenlang je slaap onderbreken, wat dan weer een domino-effect heeft op de uren dat je wakker bent. Je kent het gevoel: van een gebrek aan energie tot je moeilijk kunnen concentreren. Het is dan ook niet meer dan logisch dat het verlichten van deze symptomen je tijd waard is.

Op dat moment komt PHYSIOMER® ter hulp. Door onze neuzen regelmatig te spoelen, maken we onze luchtwegen vrij, waardoor we de best mogelijke kans hebben op een verkwikkende nachtrust.

Related Articles listing NL
Product Category Nl
Image
baby

PHYSIOMER® voor Baby's

100 % natuurlijke oplossingen
voor pasgeborenen en baby's.
 

Image
child

PHYSIOMER® voor Kinderen

Productgamma specifiek
geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.
 

Image
Adult

PHYSIOMER® voor Volwassenen

Uitgebreid productgamma voor volwassenen en
kinderen vanaf 6 jaar.