Skip to main content
Article Detail

De eerste symptomen bestrijden

Verkoudheid vs. griep en het bestrijden van de eerste symptomen: de termen 'verkoudheid' en 'griep' worden vaak door elkaar gebruikt in alledaagse gesprekken als we ons niet lekker voelen, maar er zijn een paar belangrijke verschillen tussen de twee aandoeningen. Een duidelijk begrip van wat elke ziekte met zich meebrengt is essentieel voor een snel herstel.

Wat zijn dan de verschillen tussen een verkoudheid en de griep? Hoe kan je voorkomen dat je ze krijgt en wat kan je doen als er griepachtige symptomen optreden? Om deze kritische vragen te beantwoorden – en om er zeker van te zijn dat u met een gerust hart de winter doorkomt – kan je onze tips hieronder lezen.

Normal jet NL

Verkoudheid en griep: ken uw vijanden

Laten we eerst de twee aandoeningen definiëren. De gewone verkoudheid wordt als zodanig aangeduid omdat die vrijwel zeker bij iedereen bekend is. Ze kan ook één tot vier keer per jaar dezelfde persoon treffen, waardoor dit haar des te 'gewoner' maakt.

We krijgen een verkoudheid als we de gastheer worden van een stam van virussen die de neiging hebben om zich vooral in de neus te nestelen. Deze staan bekend als rinovirussen. Intussen is de naam zelf van de griep ook een indicatie van de oorzaak ervan: het griepvirus. Omdat beide aandoeningen virale infecties zijn, moeten ze niet worden behandeld met antibiotica, die virussen niet kunnen bestrijden.

Hoe kun je verkoudheid en griep voorkomen?

Eén van de eenvoudigste zaken die je kan doen om het risico op het krijgen van een van beide virussen te verkleinen, is ervoor te zorgen dat je overdag je handen regelmatig en grondig wast.

Een dagelijkse neushygiëne is ook essentieel. Het is klinisch bewezen dat het preventieve gebruik van de neussprays van PHYSIOMER® het risico op een verkoudheid in de winter halveert. Aangezien rinovirussen en de griep in de lucht zitten en zeer besmettelijk zijn, kunnen ze nog steeds een manier vinden om door uw natuurlijke afweer door te dringen.

Hoe de eerste tekenen van verkoudheid en griep te bestrijden

Zodra je de eerste tekenen van een verkoudheid of griep begint te voelen, moet je zo snel mogelijk actie nemen.

Prioriteit geven aan rust

Begin je je ziek te voelen ondanks de voorzorgsmaatregelen die je hebt genomen? Op dit punt is je energie zorgvuldig beheren, het beste wat je kan doen.

Overweeg misschien je sportsessie of je sociale plannen na het werk over te slaan. Het belangrijkste is dat je zo vroeg mogelijk naar bed gaat, want een goede nachtrust kan de symptomen helpen bestrijden.

Wanneer je slaapt, kan jouw lichaam zich concentreren om zichzelf te herstellen, en je hersenen scheiden een hormoon af dat helpt bij deze taak. Probeer voor 22.00 uur in slaap te vallen en uit de buurt van schermen te blijven.

Bevrijd je neus van de ziektekiemen

Het reinigen van je neus is heel belangrijk als je je niet lekker voelt. Als je immuunsysteem de aanwezigheid van indringers opmerkt, produceert het slijm, een stof die ontworpen is om ze op te vangen en te evacueren.

Spoel je neus met zeewater vooraleer deze begint te lopen of verstopt is. Dit zuivert de neusholtes en ondersteunt je lichaam in het evacuatieproces.

Met de neussprays van PHYSIOMER® kan je dit doen zonder angst voor irritatie. Het geïoniseerde zeewater in onze producten behoudt al zijn mineralen en sporenelementen, waardoor het zacht is voor het slijmvlies en het de neus weer in balans brengt.

Handhaaf je hydratatie

Net zoals de virussen het neusslijm dikker maken, doet ook uitdroging dat. Dit is de reden waarom je neus meer verstopt is als je wakker wordt na een nacht zonder water. Zorg ervoor dat je voldoende vocht drinkt - minstens twee liter per dag - om dit ongemak te verlichten en ook om je lichaam weer normaal te laten functioneren.

Als je moeite hebt met het drinken van water, kan je je wenden tot verse vruchtensappen en kruidenthee. Voeg honing, citroen of tijm toe om de antiseptische waarde ervan te verhogen.

Physiomer_Difference_Cold_Fl

Wat zijn de verschillen tussen verkoudheid en griep?

Verkoudheid en griep zijn verschillende virussen die verschillende soorten symptomen veroorzaken. Ze hebben wel een hinderlijke loopneus of verstopte neus en een incubatietijd van ongeveer drie dagen gemeen, maar de griep heeft ernstigere symptomen dan een verkoudheid.

Als je plotseling hoge koorts hebt, een aanslepende vermoeidheid, rillingen, spierpijn in spieren waarvan je niet eens wist dat je die had, dan is de kans groot dat je de griep hebt opgelopen. En terwijl je tot 10 dagen nodig hebt om te herstellen van een verkoudheid, kun je tot zes weken nodig hebben om over de griep heen te komen.

Related Articles listing NL
Product Category Nl
Image
baby

PHYSIOMER® voor Baby's

100 % natuurlijke oplossingen
voor pasgeborenen en baby's.
 

Image
child

PHYSIOMER® voor Kinderen

Productgamma specifiek
geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.
 

Image
Adult

PHYSIOMER® voor Volwassenen

Uitgebreid productgamma voor volwassenen en
kinderen vanaf 6 jaar.