Skip to main content
Article Detail

Snelle natuurlijke remedies tegen verkoudheid en hoe de symptomen voorkomen

Er is nooit een goed moment om een verkoudheid op te lopen. Of je nu op vakantie bent of een drukke week op het werk hebt, ziek worden lijkt altijd op de minst gunstige momenten toe te slaan.

Zodra je de klassieke verkoudheidsverschijnselen begint te voelen - keelpijn, een loopneus of verstopte neus en je over het algemeen ziek begint te voelen - zal je lichaam snel schakelen om die verkoudheid zo snel mogelijk te laten verdwijnen. Gelukkig is er hulp beschikbaar, en natuurlijke remedies kunnen zeer doeltreffend zijn. Dit artikel schetst enkele van de beste natuurlijke manieren om de symptomen van een verkoudheid te verlichten, maar ook stappen die je kan nemen om te voorkomen dat je in de eerste plaats ziek wordt.

Normal jet NL

Waarom zou je natuurlijke methoden proberen om een verkoudheid te behandelen?

Veel mensen die ziek worden door een verkoudheid grijpen in eerste instantie naar traditionele medicijnen, maar die zijn niet voor iedereen geschikt. Decongestieve tabletten zijn bijvoorbeeld niet geschikt voor zwangere vrouwen, jonge kinderen of mensen met een hoge bloeddruk. Ze kunnen ook bijwerkingen hebben, zoals slaperigheid of hoofdpijn.

Als je niet zeker bent, is het altijd de moeite waard om met een arts te praten voordat je met een behandeling begint. En vergeet niet dat er snelle, natuurlijke middelen bestaan tegen een verkoudheid die niet dezelfde risico's met zich meebrengen.

Rust zoveel mogelijk uit

Rust biedt je lichaam de beste kans om op een natuurlijke manier snel te herstellen van een verkoudheid, dus zou het een belangrijk onderdeel moeten vormen van elke behandeling die je kiest. Voel je niet schuldig over het feit dat je niet zo veel beweegt als gewoonlijk, zet jezelf niet onder druk om karweitjes te doen en laat jezelf toe om in bed te blijven als dat nodig is.

Probeer, als je eenmaal onder jouw deken ligt, ten minste zeven uur na elkaar te slapen. Tijdens deze periode laat de hypofyse in je hersenen een groeihormoon vrij dat het lichaam helpt zichzelf te herstellen. Houd er rekening mee dat het wegblijven van GSM- en computerschermen je stressniveau verlaagt en het in slaap vallen vergemakkelijkt.

De lucht zuiveren met essentiële oliën

Om een ruimte te creëren die een snel herstel bevordert, kan je overwegen om de lucht in jouw kamer te zuiveren met essentiële oliën die de antibacteriële en antiviruseigenschappen versterken, zoals tea-tree, eucalyptus of lavendel.

Ze kunnen elk afzonderlijk worden toegevoegd aan een goede verstuiver, of samen worden gemengd. Let er wel op dat je geen onverdunde essentiële oliën inneemt of direct op jouw huid aanbrengt.

Natuurlijke methoden om verkoudheden te voorkomen

Handhaaf een dagelijkse neushygiëne

Van neushygiëne een gewoonte maken is een van de beste manieren om te voorkomen dat de symptomen van een verkoudheid zich manifesteren. De handige neussprays van PHYSIOMER® zijn speciaal ontworpen voor dagelijks gebruiksgemak.

Jouw neus is een fantastisch, complex orgaan dat is ontworpen om indringers af te weren, maar je kunt hem toch helpen bij het verwijderen van verontreinigde deeltjes en ziektekiemen. De neussprays van PHYSIOMER® zijn samengesteld uit isotoon zeewater met een pH-waarde die perfect geschikt is voor jouw neusslijmvlies, en het is klinisch bewezen dat ze dit op een zachte manier doen.

Ondersteuning van jouw immuunsysteem

Een ander deel van jouw lichaam dat jouw steun nodig heeft, is je immuunsysteem. Dit geldt vooral in de winter, maar het is verstandig om vooruit te denken en het hele jaar door een gezonde levensstijl aan te nemen. Slaap én de juiste voeding zijn beide belangrijk als het gaat om de ondersteuning van je immuunsysteem.


Het helpt om vers, seizoensgebonden fruit te eten omdat dit rijk is aan anti-oxidanten, vezelrijke groenten vol essentiële oligo-elementen en vitaminen. Probeer ook bewust om te gaan met jouw alcoholinname. Je kunt ook voedingsstoffen die een verscheidenheid aan gezondheidsvoordelen hebben, zoals knoflook, gember en maca, in je voedingspatroon opnemen. Overweeg het gebruik van onbewerkte honing als zoetstof voor uw kruideninfusies.

Zorg dat je het warm genoeg hebt als je buiten bent

Het is belangrijk om je voor te bereiden op alles wat de winter brengt - en dat betekent dat je je moet aankleden met het oog op lagere temperaturen. Het behouden van een constante lichaamswarmte is essentieel voor het functioneren van het lichaam en het bestrijden van infecties.

Ongeveer 30 procent van onze lichaamswarmte ontsnapt via ons hoofd, daarom is het raadzaam om een warme muts te dragen wanneer we worden blootgesteld aan de koude. En zorg voor de uiteinden van je lichaam - zowel onze handen als onze voeten zijn ook zeer gevoelig voor de kou. Draag een paar handschoenen om je vingers te beschermen, verdubbel je sokken indien nodig en kies voor een grote sjaal. Dit kan in stijl gebeuren - maar waar het om gaat is dat je de winter in een geschikte uitrusting doorbrengt, vrij van verkoudheden!

 

Flu-Season

Drink veel kruideninfusies

Het kan een uitdaging zijn om goed te slapen wanneer je neus verstopt is of loopt, en je keel een beetje pijnlijk is. Bovendien kan je door een verkoudheid minder snel geneigd zijn om water te drinken, wat kan leiden tot uitdroging. Het drinken van infusies met een smaakje gedurende de dag kan een goede oplossing zijn voor beide problemen.

Terwijl de damp die uit jouw favoriete mok ontsnapt helpt om het overtollige slijm in jouw neus los te maken, zal het warme water zelf jouw keel kalmeren. Het zal je ook tijdelijk laten zweten en je zo ontdoen van giftige stoffen. Tijm- en salie-infusies worden vaak aanbevolen vanwege de antiseptische eigenschappen van de planten.

Related Articles listing NL
Product Category Nl
Image
baby

PHYSIOMER® voor Baby's

100 % natuurlijke oplossingen
voor pasgeborenen en baby's.
 

Image
child

PHYSIOMER® voor Kinderen

Productgamma specifiek
geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.
 

Image
Adult

PHYSIOMER® voor Volwassenen

Uitgebreid productgamma voor volwassenen en
kinderen vanaf 6 jaar.