Allergische rinitis en het behandelen van allergie­symptomen

Allergieën kunnen veroorzaakt worden door allerlei verschillende dingen - van pollen. en gras tot huisstofmijt, dierenhaar en zelfs schimmel en meeldauwsporen.

Wat is allergische rinitis?

Ontsteking van het neusslijmvlies na herhaald contact met een of meer allergenen wordt allergische rinitis genoemd. Dit uit zich in het optreden van ten minste twee van de volgende symptomen: verstopte neus, loopneus, tranende ogen, pruritus (jeukende huid).

Het optreden van allergische rinitis is afhankelijk van de tijd van het jaar. Die info kan je vinden op de allergiekalender.

Mogelijke complicaties van allergische rinitis

Allergische rinitis kan een aanzienlijk negatief effect hebben op de levenskwaliteit, bijvoorbeeld door slaapstoornissen te veroorzaken.
Mensen die vatbaar zijn voor allergische rinitis zijn ook gevoeliger voor NKO-infecties (neus, keel en oor).

Physiomer Sinus Spray for Allergy

Hoe wordt allergische rinitis het beste behandeld?

Het eerste wat je moet doen is contact met het allergeen vermijden. Desensibilisatie (of allergeenimmunotherapie) blijft de enige behandeling om de werkelijke oorzaak van de allergie aan te pakken. NKO-specialisten bevelen zoutoplossingen aan samen met medische behandelingen voor allergische en niet-allergische (beroeps-) rinitis.

Gebruik PHYSIOMER® Sinus Spray 2 tot 3 keer per dag om de symptomen te verminderen tijdens een uitbraak van allergische rinitis. PHYSIOMER® vermindert nasale symptomen tot 68%* bij patiënten die lijden aan allergische rinitis[1].

Als aanvullende behandeling verbetert PHYSIOMER® ook de werkzaamheid en vermindert het het gebruik van lopende behandelingen. Het gebruik van PHYSIOMER® vermindert het gelijktijdig gebruik van nasale corticosteroïden[2].

Hoe kan allergische rinitis worden voorkomen?

PHYSIOMER® Normal Jet en  PHYSIOMER® Strong Jet kunnen helpen een allergische opstoot te voorkomen en de verspreiding van ontstekingen te beheersen. PHYSIOMER® biedt veel voordelen voor mensen met allergische rinitis:

> Een ontzwellende werking;
> Een behandeling die geen uitdroging veroorzaakt van het neusslijmvlies en geen risico op afhankelijkheid vormt;
> Een natuurlijke behandeling die gebruikt kan worden tijdens zwangerschap en borstvoeding, maar ook bij hoogrisicopatiënten (inclusief diabetici, patiënten met hartaandoeningen of schildklieraandoeningen, oudere patiënten, patiënten met meerdere medicatie, astmapatiënten).

Bekijk het volledige PHYSIOMER®-assortiment voor volwassenen om de beste oplossing voor jou te vinden.

[1]Strnad et al, 2016 in Rev. Laryngol. Otol. Rhinol. (80 patients, Nasal Index Score, 6 weeks period)
[2]Strnad P. Efficacy of nasal irrigation with 2.2% hypertonic seawater in the treatment of chronic rhinosinusitis in adults. Rev Laryngol Otol Rhinol. 2016;137,1:3-10.

PHYSIOMER®, al het goede van zeewater om beter te kunnen ademen