Skip to main content
Article Detail

Verkoudheid en griep voorkomen

Verkoudheid en griep zijn de meest voorkomende acute ziekten in de ontwikkelde wereld. De meeste volwassenen hebben er elk jaar twee tot drie keer last van, terwijl kinderen en ouderen nog meer vatbaar zijn voor infectie, omdat ze over het algemeen respectievelijk een minder ontwikkeld of zwakker immuunsysteem hebben.

Hoewel het geen ernstige ziekten hoeven te zijn en de symptomen in de meeste gevallen beheersbaar zijn, kunnen verkoudheid en griep uitputtend zijn. Het is logisch om te proberen jouw risico op infectie te voorkomen.

Normal jet NL

Wat veroorzaakt verkoudheid en andere dagelijkse virale infecties?

Honderden verschillende virale infecties kunnen een verkoudheid veroorzaken, maar de meest voorkomende boosdoeners zijn rinovirussen, die voornamelijk via de neus of mond het lichaam binnendringen. Eens ze grip krijgen, veroorzaken deze ziektekiemen gewoonlijk een veelvoud aan irriterende symptomen, maar het lastigste trio van klachten is meestal een verstopte neus, keelpijn en hoesten. Het is het vermelden waard dat een klein deel van de geïnfecteerde mensen het geluk heeft helemaal geen symptomen te ervaren.

Griep, daarentegen, wordt veroorzaakt door een van de drie soorten influenzavirussen. Hoewel griep veel dezelfde symptomen heeft als een verkoudheid, brengt het ook een hele reeks andere met zich mee, zoals koorts, hoofd- en spierpijn, koud zweet en rillingen. Misschien voel je ze niet allemaal, maar er kunnen in ieder geval een paar symptomen toeslaan. Over het algemeen is griep erger dan verkoudheid en zijn de symptomen intenser.

De meeste mensen herstellen snel van een verkoudheid of griep, maar als je last hebt van een infectie, zal je merken dat de symptomen een negatief effect hebben op je werk, algemene productiviteit en sociaal leven.

6 tips om verkoudheid en griep te voorkomen

Iemand met een verkoudheid of griep kan het virus al een paar dagen voor de symptomen effectief verschijnen, beginnen te verspreiden. Zieken zijn besmettelijk totdat al hun symptomen zijn verdwenen. Er zijn echter tal van manieren om besmetting met verkoudheid of griep te voorkomen.

Volg deze tips om je risico op infectie te minimaliseren:

1.Tijdens het verkoudheids- en griepseizoen is een regelmatige neusspoeling een klinisch bewezen manier om te voorkomen dat infecties vat krijgen.  Gebruik een veilige en natuurlijke neusspray zoals PHYSIOMER®, die gemaakt is van 100 % zeewater en het aantal verkoudheden en griepinfecties in de winter kan verminderen.

2.Indien mogelijk, probeer niet in de buurt te komen van iemand die ziek is.

3.Was je handen regelmatig met warm water en zeep, of gebruik handontsmettingsmiddel.

4.Deel geen handdoeken of huishoudelijke artikelen zoals mokken of bestek met iemand die verkouden is.

5.Als je denkt dat je in contact bent gekomen met een virus, probeer dan je gezicht, ogen of neus niet aan te raken.

6.Blijf fit en gezond zodat je lichaam goed is uitgerust om elke vorm van verkoudheid of griep te bestrijden.

Physiomer_Prevention_Cold_Flu

Waarom slaan verkoudheid en griep in de winter toe?

Verkoudheid en griep kunnen op elk moment toeslaan, maar meestal volgen deze virale infecties voorspelbare seizoenspatronen. De eerste tekenen dat verkoudheid en griep circuleren beginnen meestal rond oktober, met een piek in putje winter. Ze zijn de meest voorkomende oorzaak van gemiste werk- en schooldagen.

Soms kunnen bijzonder krachtige pandemieën blijven hangen tot het weer opklaart in mei. Plaatsen over de hele wereld met vergelijkbare klimaten zien vergelijkbare patronen, met lage temperaturen en lage luchtvochtigheid als belangrijkste factoren voor de verspreiding van verkoudheid en griep.

Related Articles listing NL
Product Category Nl
Image
baby

PHYSIOMER® voor Baby's

100 % natuurlijke oplossingen
voor pasgeborenen en baby's.
 

Image
child

PHYSIOMER® voor Kinderen

Productgamma specifiek
geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.
 

Image
Adult

PHYSIOMER® voor Volwassenen

Uitgebreid productgamma voor volwassenen en
kinderen vanaf 6 jaar.