Verkoudheid en rhinopharyngitis bij baby's behandelen

 

Een verkoudheid, Rhinopharyngitis: wat is dat?

Met bijna 6 miljoen diagnoses per jaar bij kinderen jonger dan 7 jaar (1), doet een 'banale verkoudheid' haar naam alle eer aan ... Het is dus weinig waarschijnlijk dat uw baby eraan ontsnapt. Een verkoudheid gaat meestal samen met rinofaryngitis en is het gevolg van een aanval van virussen of bacteriën. Ze gaat dus gepaard met rinitis (ontsteking van het neusslijmvlies) en faryngitis (ontsteking van de farynx, de achterste wand van de keel). Op het vlak van symptomen zal uw baby jammer genoeg last krijgen van een verstopte neus en/of loopneus, keelpijn en een hese of nasale stem …



Waarom ingrijpen?

Bij een verkoudheid volstaat een beetje slijm om de kleine neusgaten van uw baby te verstoppen. Om uw baby in staat te stellen om vlot te ademen, moet u zijn neusje dagelijks spoelen. Een baby jonger dan 6 maanden ademt namelijk vrijwel uitsluitend door de neus. Gewoon dagelijks en bij een verkoudheid is het dus belangrijk om het neusje van uw baby regelmatig te spoelen, zo vaak als nodig zelfs, om overtollige slijmen naar buiten te brengen. Temeer omdat uw baby met een loopneus of een verstopte neus moeite zal hebben met eten en slapen.
 

Hoe herkent u rinofaryngitis bij uw baby?Traiter le rhume de bébé et la rhinopharyngite

  •  Zijn neusje is verstopt en loopt.
  • Zijn ogen zijn rood.
  • De koorts kan oplopen tot 38 °C.
  • Uw baby heeft een rode keel.
  • Hij heeft geen honger, heeft moeite met eten en drinken.
  • Hij is prikkelbaar en onrustig, wordt 's nachts geregeld wakker.
  • De klieren in zijn hals en nek zijn opgezwollen.
Als u deze symptomen opmerkt, vergeet dan niet dat doktersadvies altijd onontbeerlijk is om een diagnose te bevestigen.
 

De evolutie van de ziekte

Na een incubatieperiode van gemiddeld 2 tot 5 dagen manifesteert rinofaryngitis zich als het opzwellen van het slijmvlies en het gevoel van een verstopte neus: dit is een 'droge' verkoudheid. Deze fase wordt gevolgd door een vochtige fase met afscheiding, die eerst helder is maar die bij een zware infectie geel of groenachtig kan worden.
 
Bij baby's jonger dan 3 maanden is het aanbevolen om onmiddellijk een arts te raadplegen. Voor oudere baby's is het aanbevolen om te consulteren als de koorts hoger is dan 38 °C en/of als de toestand niet verbetert na 5 dagen (het kind heeft heel veel moeite met ademen, grijpt naar zijn oortjes …). Als rinofaryngitis niet goed wordt behandeld, kan het namelijk in veel gevallen evolueren naar een oorontsteking. (1)(2)


PHYSIOMER Baby, bewezen doeltreffendheid tegen verkoudheid bij baby's

Vanaf de 1e verkoudheid is PHYSIOMER Baby Spray de neusspray die het meest geschikt is om het gevoelige neusje van baby's te spoelen, vanaf de geboorte tot de leeftijd van 2 jaar. PHYSIOMER Baby Spray is namelijk de enige volledig natuurlijke neusspray, die voor 100 % uit zeewater bestaat, geen bewaarmiddelen bevat en een fysiologische pH heeft. De spray is doeltreffend tegen verkoudheid en u kunt hem in alle vertrouwen gebruiken voor het neusje van uw baby.

Bij een verkoudheid, een verstopte neus of een loopneus reinigt, kalmeert en herstelt PHYSIOMER Baby Spray de ademhaling van uw baby. Zoals is aangetoond in klinische studies, vermindert PHYSIOMER Baby Spray de ernst van de symptomen significant. Hij doet de symptomen ook sneller verdwijnen: bij een verkoudheid verbetert PHYSIOMER Baby de ademhaling met 45 % en de algemene toestand van het kind (3).

De flacon van PHYSIOMER Baby Spray is het resultaat van onderzoek. Hij garandeert de steriliteit, zodat de natuurlijke rijkdom van PHYSIOMER aan mineralen bewaard blijft. Het slimme, soepele Comfort-opzetstuk is speciaal ontworpen voor gevoelige neusjes. Omdat PHYSIOMER Baby Spray geen drijfgas bevat, werkt de spray in alle zachtheid, waardoor de baby de neusspoeling beter verdraagt.

Om u in staat te stellen uw baby om het even wanneer te helpen, wordt PHYSIOMER Baby ook aangeboden in de vorm van Unidoses, die zeer handig zijn om mee te nemen als u gaat wandelen bijvoorbeeld, en tijdens al uw verplaatsingen.
 
 

De Neusreiniger, de onmisbare aanvulling bij zware verkoudheid

In geval van een verkoudheid of rinofaryngitis kan het nuttig zijn om de neusspoeling aan te vullen met het gebruik van de PHYSIOMER® Neusreiniger. Dit zuigsysteem, waarmee neusafscheiding op een doeltreffende, eenvoudige en hygiënische manier kan worden afgevoerd, is aanbevolen bij zware verkoudheden om de neus te ontzwellen en de ademhaling van de baby te herstellen. (2)
Het ultrasoepele opzetstuk is ontworpen door kinderartsen en is aangepast aan het gevoelige neusje van baby's, met extra gebruikscomfort. Met het oog op de gezondheid en de veiligheid van uw baby is de PHYSIOMER Neusreiniger gemaakt zonder bisfenol A, zonder ftalaten en zonder PVC.



Bibliografie
(1) Recommandations Vidal : rhinopharyngite aiguë de l'enfant, juillet 2009
(2) Recommandations AFSSAPS : Antibiothérapie par voie générale en pratique courante dans les infections respiratoires hautes de l'adulte et de l'enfant, octobre 2005
(3) Slapak I, Skoupa J, Strnad P, Hornik P ; Efficacy of isotonic nasal wash (seawater) in the treatment and prevention of rhinitis in children ; 2008 ; Archives Otolaryngology Head Neck Surgery ; vol 134 ; n° 1 ; pp 67-74