Verkoudheid en de verwikkelingen ervan voorkomen

 

Waarom infecties en complicaties op afstand houden?

Bij contact met virussen, microben of allergenen wordt ons afweersysteem geactiveerd en reageert ons slijmvlies. Het is geïrriteerd en begint een dik slijm af te scheiden, dat de neus verstopt: de kiemen verschuilen zich in het slijm en gaan zich verder ontwikkelen. Dat is een verkoudheid of allergische rinitis.
 
In die situatie en bij gebrek aan neushygiëne of verzorging kan/kunnen de ontsteking en/of de infectie zich snel verspreiden naar de andere organen van het ademhalingsstelsel en ons blootstellen aan allerhande verwikkelingen. Aandoeningen van de bovenste luchtwegen (verkoudheid, rinitis) zijn dus nauw verbonden met aandoeningen van de onderste luchtwegen. Als de ziekte evolueert, kunnen de volgende organen snel aangetast geraken:

  • de sinussen (sinusitis);
  • de farynx (faryngitis);
  • de bronchiën (bronchitis);
  • de buis van Eustachius (tubacatarre);
  • de oren (otitis).
PHYSIOMER kan u helpen om een zo gezond mogelijke NKO-zone te behouden en zo een cruciale rol spelen in de preventie van infecties van de neus en de sinussen.


Regelmatig gebruik voor een doeltreffende en preventieve hygiëne.

Dankzij regelmatig gebruik van PHYSIOMER, het hele jaar door en meer in het bijzonder tijdens de winterperiode, kunnen ongewenste deeltjes of stoffen worden afgevoerd en de neusholten doeltreffend worden gereinigd. PHYSIOMER werkt zo preventief tegen NKO-infecties zoals verkoudheid, sinusitis of rinofaryngitis (1).

 

PHYSIOMER, een bewezen preventief effect tegen verkoudheid

Preventief gebruik van PHYSIOMER halveert de incidentie van infectieuze episodes bij volwassenen en kinderen tijdens de winter (1).
PHYSIOMER ondersteunt het natuurlijke afweermechanisme van het ademhalingsstelsel.


Bibliografie
(1) Slapak I, Skoupa J, Strnad P, Hornik P ; Efficacy of isotonic nasal wash (seawater) in the treatment and prevention of rhinitis in children ; 2008 ; Archives Otolaryngology Head Neck Surgery ; vol 134 ; n° 1 ; pp 67-74