Verkoudheid en de verwikkelingen ervan behandelen

Hoe te scheiden?

Niezen, koorts, een brandend gevoel in de neus, neusverstopping soms in combinatie met irritatie van de keel en hoofdpijn ...

Zegt het u iets? Dat is normaal: een verkoudheid is de meest voorkomende infectie bij mensen. Elke volwassene heeft er naar schatting twee tot drie keer per jaar last van

 

Een verkoudheid, rinofaryngitis: wat is dat?

Rinofaryngitis, een banale verkoudheid die optreedt door een aanval van microben of virussen, tast de bovenste luchtwegen aan. Het is een combinatie van rinitis (ontsteking van het neusslijmvlies), die zich vertaalt in neusverstopping, een loopneus en een nasale stem, en faryngitis (ontsteking van de farynx, de achterste wand van de keel), die aanleiding geeft tot keelpijn en een wat hese stem.

ONZE TIPS OM EEN VERKOUDHEID TE VOORKOMEN

Snel ingrijpen om verwikkelingen te voorkomen

  • Een verkoudheid verzwakt de slijmvliezen van de luchtwegen. Zonder behandeling hebben bacteriële superinfecties vrij spel, wat aanleiding kan geven tot verwikkelingen zoals een otitis media (middenoorontsteking), acute bronchitis (ontsteking van de bronchiën) of laryngitis (ontsteking van de larynx, het strottenhoofd, of de stembanden).
  • Door de neus te spoelen met PHYSIOMER kunnen de infectieverwekkende stoffen worden afgevoerd en kan het slijmvlies zijn functie van beschermende barrière herstellen. Zo kunt u vermijden dat een gewone verkoudheid andere verwikkelingen met zich meebrengt.

Hoe herkent u een verkoudheid?

  • U hebt een loopneus en/of een verstopte neus.
  • Uw ogen zijn rood.
  • Misschien hebt u wat lichte koorts.
  • U hebt keelpijn of een rode keel.

Als u deze symptomen opmerkt, vergeet dan niet dat doktersadvies altijd onontbeerlijk is om een diagnose te bevestigen.

De evolutie van de ziekte

Na een incubatieperiode van gemiddeld 2 tot 5 dagen manifesteert een verkoudheid zich in het opzwellen van het slijmvlies en het gevoel van een verstopte neus: dit is een 'droge' verkoudheid. Deze fase wordt gevolgd door een vochtige fase met afscheiding, die eerst helder is maar die bij een zware infectie geel of groenachtig kan worden.

Hoe behandelt u ze?

Soins et traitement du rhume

In de meeste gevallen geneest een verkoudheid vanzelf na ongeveer 1 week. De behandeling is voornamelijk gericht op het verminderen van de symptomen zoals keelpijn, hoofdpijn en neusverstopping.
De producten die normaal worden gebruikt bij een verkoudheid zijn vaatvernauwende oplossingen of oplossingen met antiseptica (ontsmettingsmiddelen). Opgelet: respecteer de dosering om elk risico op overdosering of bijwerkingen zoals een droge neus, rebound-effect ... te vermijden.
Om uw comfort te verbeteren, luchtwegcomplicaties te voorkomen en de proliferatie van het virus te stoppen, begint u met een neusspoeling. Die zal u bevrijden van de verstopping en de zwelling en u beschermen tegen terugkerende infecties.


 

PHYSIOMER, de voorkeursbehandeling die doeltreffendheid en tolerantie combineert

 

Niet alle neusspoelingen zijn gelijkwaardig! In tegenstelling tot fysiologisch serum of andere specialiteiten op basis van zeewater, die slechts 30 % zeewater bevatten, is PHYSIOMER gegarandeerd 100 % zeewater. Het is rijk aan mineralen, die unieke eigenschappen en een bewezen doeltreffendheid verlenen: het werkt in de kern van de cellen, vermindert de ontsteking en bevordert het herstel van het neusslijmvlies dat is beschadigd door de aanval van het virus (1-4).
Wetenschappelijke studies hebben uitgewezen dat het gebruik van PHYSIOMER de ernst van de symptomen vermindert, de ademhaling bij verkoudheid verbetert met 47 % en de algemene toestand van de patiënten met 45 % (5).
In tegenstelling tot andere oplossingen verkrijgbaar op de markt, zoals vaatvernauwende producten (chemische ontzwellende middelen), heeft PHYSIOMER het voordeel dat het perfect wordt verdragen omdat zijn natuurlijke samenstelling geen enkel risico op bijwerkingen inhoudt.
Dankzij zijn natuurlijke eigenschappen kan PHYSIOMER zonder risico's worden gebruikt bij zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven (met uitzondering van Physiomer Eucalyptus), bij topsporters en bij risicopatiënten: diabetici, hartpatiënten, patiënten met schildklieraandoeningen, senioren en personen die verschillende geneesmiddelen nemen, astmapatiënten ...


 

Hoe werkt PHYSIOMER?

PHYSIOMER Normal Jet spoelt, hydrateert, maakt de neus vrij en bevat de mineralen die nodig zijn om het slijmvlies dat bij een verkoudheid is aangetast door het virus, te regenereren.
Bij de behandeling van neusverstopping creëert de zoutrijke samenstelling van PHYSIOMER Eucalyptus een mechanische ontzwelling door vochtaanzuiging. Bij contact met het product trekken de cellen van het slijmvlies samen en worden ze 'ontstopt'.

 
 

De juiste manier om PHYSIOMER te gebruiken

Combineer de neusspoelingen met veel rust en een goede hydratatie (ten minste 2 liter per dag) – meer in het bijzonder met warme dranken zoals bouillon of thee. Dan hebt u alle ingrediënten voor een snel herstel.
Zet de verwarming ook niet te hoog (minder dan 21°) en zorg voor een bepaalde vochtigheidsgraad in de lucht (tussen 80 en 90 %) om de
secreties in de luchtwegen vloeibaar te maken en hoesten tegen te gaan. U kunt een luchtbevochtiger gebruiken, en een warme douche of bad nemen. Een laatste “tip van oma”? Ook verschillende keren per dag gorgelen met lauw zout water verlicht keelpijn doeltreffend.
 

 
 
Bibliografie
(1) Inserm U314, Laboratoires Goëmar ; Etude de l’effet de Physiomer sur les propriétés de surface, la fonction de transport du mucus respiratoire et l’activité ciliaire ; 1998 ; Preliminary report
(2) INSERM UMRS 903, Laboratoire de la Mer. Etude du rôle des solutions Laboratoire de la Mer sur la fonctionnalité de l’épithélium respiratoire, 2013, Compte-rendu expérimental.
(3) Tabary O, Muselet C, yvin JC, halley-Vanhove B, Puchelle E, Jacquot J ; Physiomer® reduces the chemokine interleukin-8 production by activated human respiratory epithelial cells ; 2001 ; European Respiratory Journal ; n° 18 ; pp 1-6
(4) Traissac L, Bordenave L, Bareille R, Bacquey C, Courtes C ; in vitro study of the effect of seawater by-products on the respiratory mucosa ; 1995 ; Official Journal of the French ORL Society ; n° 32 ; pp 43-49
(5) Slapak I, Skoupa J, Strnad P, Hornik P ; Efficacy of isotonic nasal wash (seawater) in the treatment and prevention of rhinitis in children ; 2008 ; Archives Otolaryngology Head Neck Surgery ; vol 134 ; n° 1 ; pp 67-74