Leer uw kind hoe het zijn neus moet spoelen

 

Leer uw kind hoe het zijn neus moet spoelen

Lavage du nez chez l'enfantWanneer een kind zijn leven in de gemeenschap aanvat (opvang, kleuterschool ...), wordt het geconfronteerd met een massa bacteriën en virussen die tijdens het spelen gemakkelijk worden overgedragen. De meeste zijn onschadelijk en zelfs onschuldig. Maar sommige kunnen een infectie van het neusslijmvlies of de keel veroorzaken. Het immuunsysteem van een kind evolueert nog en is nog niet volledig in staat om die microben te bestrijden. Het is dus essentieel om die aanvallen van bacteriën en virussen te voorkomen en uw kind te helpen zich ertegen te verdedigen.
PHYSIOMER werkt op verschillende niveaus:
 
 • door de neusholte te bevochtigen, wordt de neusafscheiding vloeibaarder, zodat de slijmen gemakkelijker op een natuurlijke manier kunnen worden afgevoerd;
 • het verhoogt de mucociliaire klaring en bevordert op die manier de afvoer van mucus dat onzuiverheden en potentiële ziekteverwekkers bevat.
Samen zorgen die fysische effecten ervoor dat het contact van ziektekiemen en andere irriterende stoffen met het neusslijmvlies wordt verminderd.
Maar een neusspoeling is meer dan een fysisch proces. Als het slijmvlies geïnfecteerd geraakt, ontstaat een ontsteking ter hoogte van de neus. Normaal moet het slijmvlies de micro-organismen elimineren. Maar vaak wordt die ontsteking erger en beschadigt ze het slijmvlies. Soms verergert ze ook de neuscongestie.
In tegenstelling tot oplossingen op basis van zeewater en fysiologisch serum, is PHYSIOMER neusspoeling de enige die:
 • bepaalde actoren van die ontsteking kan verminderen (1);
 • de cellen kan helpen om de toegebrachte schade te herstellen (2-4).
 
 

PHYSIOMER, een doeltreffende oplossing

Een neusspoeling is een algemeen aanvaarde manier om neusverstopping en infecties te voorkomen en te bestrijden (5). Verschillende klinische studies hebben de voordelen van PHYSIOMER aangetoond:

 • als preventief middel tegen verkoudheid en de bijhorende NKO-verwikkelingen, halveert de PHYSIOMER neusspoeling de incidentie van verkoudheid. Ze vermindert het risico op NKO-verwikkelingen (oorontsteking en bronchiolitis) met 75 % (6);
 • als de verkoudheid zich al heeft geïnstalleerd, vermindert de neusspoeling de symptomen en de afscheiding uit de neus. Ze verbetert de ademhaling met 45 % (6);
 • het aantal gemiste schooldagen is gehalveerd bij kinderen die regelmatig PHYSIOMER gebruiken voor nasale hygiëne (6);
 • - laatste en niet het minst belangrijke voordeel: door de neus te spoelen met PHYSIOMER kan het gebruik van geneesmiddelen significant worden verminderd (6):
  • tegen koorts (9 % versus 33 % bij kinderen die geen neusspoeling met PHYSIOMER gebruiken);
  • om de slijmen vloeibaar te maken (10 % versus 37 %);
  • antibiotica (6 % versus 21 %).

PHYSIOMER, een zachte en hygiënische oplossing voor zijn neus.

Uw kind kan zijn neus nog niet goed snuiten. Te droge slijmen die stagneren in de neus of een verhoogde slijmproductie als het kind ziek is, creëren een ideale haard voor bacteriën en andere ziekteverwekkers, die zich in het slijm gaan vermenigvuldigen.

PHYSIOMER Soft is ontworpen om uw kind te helpen om van een neusspoeling een aangenaam moment te maken. Zijn natuurlijke formule, met 100 % zeewater, met een zeer laag zoutgehalte, bevat geen enkel chemisch product of bewaarmiddel dat zijn neus zou kunnen irriteren. De steriliteit van het product is gegarandeerd, zelfs bij occasioneel gebruik, dankzij een voor PHYSIOMER uniek, gepatenteerd procedé.

Het zeewater wordt op kamertemperatuur verstoven tot een fijne nevel, voor een zachte reiniging zonder schrikeffect. Dankzij de onbreekbare flacon, die in alle posities kan worden gebruikt, verloopt het spoelen van de neus op een comfortabele en flexibele manier. De oplossing PHYSIOMER Soft heeft alles om uw kind te verleiden! Het is een eenvoudige oplossing die uw kind zelf zonder gevaar kan gebruiken. Een doeltreffende oplossing, die volledig zelfstandig door het kind kan worden gebruikt.

 

Het PHYSIOMER-assortiment vergemakkelijkt het spoelen van de neus van uw kind en maakt er een eenvoudige, doeltreffende en veilige handeling van, zonder bijwerkingen. Bij regelmatig preventief gebruik, en afwisselend met geneesmiddelen tegen verkoudheid en luchtweginfecties, is het een doeltreffende oplossing om ongemak bij uw kind te beperken. De oplossing PHYSIOMER Soft kan worden aangevuld met PHYSIOMER Sinus in geval van neuscongestie of allergische rinitis, en met PHYSIOMER Eucalyptus in geval van verkoudheid, omwille van zijn antimicrobiële effect en zijn vermogen om de neus snel – in slechts 3 minuten – te ontzwellen (7-9).

Zijn eigen neus spoelen in alle situaties: het zal voor uw kind een spel worden!
Bibliografie
1. Tabary O, Muselet C, Miesch MC, Yvin JC, Clement A, Jacquot J. Reduction of chemokine IL-8 and RANTES expression in human bronchial epithelial cells by a sea-water derived saline through inhibited nuclear factor-kappaB activation. Biochem Biophys Res Commun 2003,309:310-316.
2. Inserm U314, Laboratoires Goëmar ; Etude de l’effet de Physiomer sur les propriétés de surface, la fonction de transport du mucus respiratoire et l’activité ciliaire ; 1998 ; Preliminary report
3. INSERM UMRS 903, Laboratoire de la Mer. Etude de l’effet des solutions Laboratoire de la Mer sur les fonctionnalités de l’épithelium respiratoire, 2013, Rapport final
4. Traissac L, Bordenave L, Bareille R, Bacquey C, Courtes C. Etude in vitro de l'action des dérivés de l'eau de mer sur la muquese respiratoire. Revue officielle de la Société Française d'ORL 1995,32:43-49.
5. Fokkens WJ, Lund VJ, Mullol J, Bachert C, Alobid I, Baroody F, et al. European Position Paper on Rhinosinusitis and Nasal Polyps 2012. Rhinol Suppl 2012:3 p preceding table of contents, 1-298.
6. Slapak I, Skoupa J, Strnad P, Hornik P. Efficacy of isotonic nasal wash (seawater) in the treatment and prevention of rhinitis in children. Arch Otolaryngol Head Neck Surg 2008,134:67-74.
7. Goemar. Essai clinique Physiomer Eucalyptus. In.
8. Cermelli C, Fabio A, Fabio G, Quaglio P ; Effect of Eucalyptus Essential Oil on respiratory bacteria and viruses ; 2008 ; Curr. Microbiol. ; vol 56 ; pp 89-92
9. Dumey N ; Evaluation based on French standard EN 14476 (January 2007) antiseptics and disinfectants used at liquid state, water miscible. Virucidal activity evaluation towards viruses of vertebrates