De neus van uw baby spoelen, maak er een gewoonte van

 

De neus spoelen, een cruciale maatregel voor het comfort van uw baby.

Lavage du nez du bébé avec un spray nasalEr bestaan verschillende oorzaken voor neusverstopping bij baby's. Te droog slijm dat stagneert in de neusholten, een infectie die de slijmproductie doet toenemen en zijn neusje verstopt ... En al snel wordt uw baby gehinderd in zijn ademhaling. Kinderartsen en specialisten raden neusspoelingen aan om dit tegen te gaan.

Een neusspoeling werkt op verschillende niveaus:

  • Door de neusholte te bevochtigen, wordt de neusafscheiding vloeibaarder, zodat de slijmen gemakkelijker op een natuurlijke manier kunnen worden afgevoerd.
  • De neus spoelen, bevordert het trillen van de kleine haartjes aan het oppervlak van de neuscellen (1) (2). Die haartjes trillen samen om het slijm af te voeren naar de maag, waar het wordt vernietigd. Op die manier bevordert PHYSIOMER de afvoer van het slijm met potentiële ziektekiemen en onzuiverheden.

Samen zorgen die fysische effecten ervoor dat het contact van ziektekiemen en andere irriterende stoffen met het neusslijmvlies wordt verminderd.

Maar een neusspoeling is meer dan een fysisch proces. Als het slijmvlies geïnfecteerd geraakt, ontstaat een ontsteking ter hoogte van de neus. Normaal moet het slijmvlies de micro-organismen elimineren. Maar vaak wordt die ontsteking erger en beschadigt ze het slijmvlies. Soms verergert ze ook de neuscongestie.

In tegenstelling tot oplossingen op basis van zeewater en fysiologisch serum, is PHYSIOMER neusspoeling de enige die:
bepaalde actoren van die ontsteking kan verminderen (3);
de cellen kan helpen om de toegebrachte schade te herstellen (4)(1)(2).

PHYSIOMER, een zachte oplossing voor kleine neusjes.Embout confort Physiomer

Alle ouders die al eens fysiologisch serum in het neusje van hun baby hebben proberen te druppelen, weten dat baby's daar helemaal niet van houden. Huilbuien, opwinding en weerstand maken van die handeling – die de baby eigenlijk moet helpen – een ware strijd.
PHYSIOMER Baby Spray is speciaal ontworpen om uw baby deze behandeling te helpen aanvaarden. Zijn natuurlijke formule, met
100 % zeewater, met een zeer laag zoutgehalte, bevat geen enkel chemisch product of bewaarmiddel dat het delicate neusje van uw baby zou kunnen irriteren. Uniek aan PHYSIOMER is het Comfort-opzetstuk. Het is erg zacht en voorzien van een veiligheidsrandje om onaangename sensaties bij uw baby te beperken. Het zeewater wordt op kamertemperatuur verstoven tot een fijne nevel, zodat uw kind niet schrikt. Dankzij de onbreekbare flacon, die in alle posities kan worden gebruikt, verloopt het spoelen van het neusje van uw baby comfortabel en flexibel. Geen boze baby's meer!


PHYSIOMER, een hygiënische oplossing

De PHYSIOMER verstuiver is speciaal ontworpen om, zelfs zonder bewaarmiddelen, gegarandeerd steriel te zijn, ook wanneer hij slechts nu en dan wordt gebruikt. De neusreiniger is volledig wasbaar en herbruikbaar. De opgezogen secreties worden gevangen in beschermende filters voor eenmalig gebruik, die een maximale hygiëne garanderen.
 

PHYSIOMER, een dagelijkse gewoonte

Een neusspoeling is een algemeen aanvaarde manier om neusverstopping bij baby's te bestrijden. Het gebruik van de neusreiniger als aanvulling wordt aanbevolen door specialisten, meer in het bijzonder bij bronchiolitis (5) of om het neusje van uw baby vrij te maken voor de maaltijd, zodat hij goed kan eten (6). Het ultrasoepele opzetstuk van de PHYSIOMER Neusreiniger past zich aan het neusje van uw baby aan voor een optimaal gebruikscomfort.

Als preventief middel tegen verkoudheid en de bijhorende NKO-verwikkelingen, halveert de PHYSIOMER neusspoeling de incidentie van verkoudheid. Ze vermindert het risico op NKO-verwikkelingen (oorontsteking en bronchiolitis) met 75 % (7).

Als de verkoudheid zich al heeft geïnstalleerd, vermindert de neusspoeling de symptomen en de afscheiding uit de neus. Ze verbetert de ademhaling met 45 % (7). Als ze wordt gebruikt samen met de neusreiniger, vermindert de neusspoeling de ademhaling door de mond (-78 %), de luidruchtige ademhaling (-73 %) en het piepen van de bronchiën (-82 %) (8).

Laatste en niet het minst belangrijke voordeel: door de neus te spoelen met PHYSIOMER kan het gebruik van geneesmiddelen significant worden verminderd (7).

Het PHYSIOMER-assortiment vergemakkelijkt het spoelen van de neus van uw baby en maakt er een eenvoudige, doeltreffende en veilige handeling van, zonder bijwerkingen. Bij regelmatig preventief gebruik, en afwisselend met geneesmiddelen tegen verkoudheid en luchtweginfecties, is het een doeltreffende oplossing om ongemak bij uw baby te beperken.

 


Bibliografie
1.    Inserm U314, Laboratoires Goëmar ; Etude de l’effet de Physiomer sur les propriétés de surface, la fonction de transport du mucus respiratoire et l’activité ciliaire ; 1998 ; Preliminary report
2.    INSERM UMRS 903, Laboratoire de la Mer. Etude de l’effet des solutions Laboratoire de la Mer sur les fonctionnalités de l’épithelium respiratoire, 2013, Rapport final
3.     Tabary O, Muselet C, Miesch MC, Yvin JC, Clement A, Jacquot J. Reduction of chemokine IL-8 and RANTES expression in human bronchial epithelial cells by a sea-water derived saline through inhibited nuclear factor-kappaB activation. Biochem Biophys Res Commun 2003,309:310-316.
4.    Traissac L, Bordenave L, Bareille R, Bacquey C, Courtes C. Etude in vitro de l'action des dérivés de l'eau de mer sur la muquese respiratoire. Revue officielle de la Société Française d'ORL 1995,32:43-49.
5.    Scottish Intercollegiate Guidelines Network - SIGN. Bronchiolitis in children. A national clinical guideline. In; 2006.
6.    Cincinnati children's hospital medical center. Evidence-based clinical practice guideline. In.
7.    Slapak I, Skoupa J, Strnad P, Hornik P. Efficacy of isotonic nasal wash (seawater) in the treatment and prevention of rhinitis in children. Arch Otolaryngol Head Neck Surg 2008,134:67-74.
8.    Casati M, Picca M, Marinello R, Quartarone G. Safety of use, efficacy and degree of parental satisfaction with the nasal aspirator Narhinel in the treatment of nasal congestion in babies. Minerva Pediatr 2007,59:315-325.